free website templates

Un triangle de sol

La pel·lícila "Un triangle de sol" és el resultat de la residència duta a terme pel col·lectiu nyamnyam (Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez) en col·laboració amb l’alumnat de 1r de batxillerat artístic de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles. Aquesta residència s’emmarca dins del programa Bòlit Mentor, impulsat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani (Girona) i coproduït conjuntament amb la Casa de la Paraula (Santa Coloma de Farners).

En l’edició d’enguany, a cura d’Azahara Cerezo i Rita Andreu i sota el títol d’«Entre d’altres», es va
proposar als diversos artistes participants abordar les relacions que s’estableixen entre aquells cossos que conformen i participen de l’ecosistema educatiu. Dins d’aquest context específic, trobem uns cossos que es mouen, es desplacen i es relacionen amb altres cossos d’unes maneres concretes; unes formes de relació que vénen condicionades i mediades per una arquitectura específica que és, al mateix temps, física i, cada cop més, digital.

La pel·lícula derivada del procés de treball conduït per nyamnyam posa en joc algunes d’aquestes qüestions i situa com a eix vertebrador les idees de domesticació i assilvestrament. En aquest sentit, el resultat pren com a matèria primera diversos exercicis i dinàmiques activades amb l’alumnat per donar forma a una peça que utilitza la doma animal -a partir d’uns enregistraments realitzats a 'La marginera de la bosa', un centre d’equinoteràpia situat a la Vall de Bianya- com a mirall per interrogar-se sobre de quina manera certes formes instaurades i invisibles però molt presents en l’adolescència moldejen i determinen la nostra forma de ser i estar en el món.

Mobirise