SOM AQUÍ!

Estimada oient, estimat oient,

Si estàs escoltant aquest podcast, probablement és perquè tens entre les teves mans la publicació que hem realitzat en motiu del cicle Ser sense ser-hi.

Abans de llegir-la gaudeix dels detalls, frega el gruix del paper amb els dits, observa les diferències de textura i gramatge, olora els fulls, investiga com està plegat i com s'han relligat els diferents plecs.


Si t'hi fixes bé veuràs que la impressió s'ha fet per capes.
La majoria dels fulls són fragments d'uns cartells impresos amb offset.
Serà difícil que refacis les imatges i els textos que componien els cartells originals, però pots aventurar-ta a intentar-ho.


Veuràs també que al damunt hi hem sobreimprès textos, imatges i dibuixos amb tinta negra. Ho hem fet amb una vella duplicadora risogràfica.


Fixa't com aquesta nova capa es presenta amb una textura d'impressió imperfecta, potser et costa llegir alguna cosa amb facilitat o apreciar algun matís de les imatges. Però segur que apreciaràs altres qualitats que té aquest sistema d'impressió i la manera amb què les
diferents tintes se superposen.


En alguns moments les dues tintes (la de l'offset i la de la risografia) sembla que intenti superposar-se amb exactitud, generant una mateixa imatge.


Si segueixes observant bé, t'adonaràs que els pares estan plegats a mà i que l'enquadernació també és artesanal i per tant també lleugerament imperfecta.


Gaudeix dels errors i les petites irregularitats que fan de la publicació que estàs fullejant un objecte únic que espero que et connecti, sense ser-hi, amb les estones que l'Iria Rodon va estar imprimint amb la vella Riso a la Capella de Sant Roc.


Espero que et transporti al dia que totes ens trobarem a Mieres i ens dedicàrem a plegar, amb les nostres mans, cada un dels plecs.


Espero que percebis el temps que aquesta publicació ha estat reposant sobre una taula deixant assecar la cola del seu llom i cada un dels gestos que les mans d'en Daniel, l'enquadernador, ha fet per donar-li la forma que finalment té.


Tanca els ulls i imagina aquests gestos com una petita coreografia inacabada que es completarà amb els teus gestos en passar les pàgines i anar transitant els detalls i les capes que conformen la lectura de la publicació.


Nosaltres serem aquí, acompanyant aquesta lectura, ballant amb tu.


Aquí, en viu, us acompanyarem: Ari, Iñaki, Fernando, Aris, Dimitris, Teresa i Lluc.


Però hi convidarem molta altra gent que hi seran sense ser-hi.

Som aquí 

Escoltar el programa de radio publicació

website templates free download